Zijn planten gezond op de werkplek?

Het toevoegen van planten op uw werkplek kan de gezondheid van werknemers verbeteren, de productiviteit verhogen en het aantal ziektedagen verminderen. Volgens een recente studie verbeteren planten de concentratie, verminderen ze stress en stimuleren ze de creativiteit. Deze voordelen zijn het gevolg van het visueel meditatieve effect van planten.

Planten op uw werkplek kunnen ook koolmonoxide verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Ze verwijderen giftige stoffen uit de lucht en maken van uw kantoor een aangenamere plek om te werken.

Verschillende studies hebben aangetoond dat planten stress en vermoeidheid kunnen verminderen. Ze kunnen de bloeddruk verlagen en de kans op verkoudheid, hoesten, hoofdpijn en pijnlijke ogen verkleinen. Bovendien kunnen ze het humeur en het energieniveau van werknemers verhogen.

Uit een ander onderzoek bleek dat werknemers met uitzicht op de buitenlucht minder gestrest waren. Ze hadden ook minder vaak hoofdpijn of duizeligheid. Ze herstelden sneller van lichte stress dan werknemers zonder uitzicht.

Onderzoekers van de University of Technology in Sydney ontdekten dat de introductie van planten op de werkplek de stress bij werknemers verminderde. Zij stelden ook vast dat de werknemers productiever waren en meer betrokken bij hun omgeving.

Uit een ander onderzoek van Dr. Chris Knight, een expert op het gebied van het welzijn van werknemers, bleek dat planten op de werkplek de concentratie van werknemers effectief verhogen. Deze voordelen worden toegeschreven aan de “attention restoration theory”, die suggereert dat tijd doorbrengen in de natuur de verwerkingsmodus van de hersenen verandert.

Uit een andere studie van Japanse onderzoekers bleek dat werknemers die betrokken zijn bij planten op kantoor minder vaak hoge stressniveaus ervaren. De deelnemers meldden ook een lagere hartslag in rust.

Over de auteur

Scroll naar boven