Voordelen van een sjaal

Sjaals hebben vele toepassingen. Ze houden je niet alleen warm en modieus, maar kunnen ook voordelen hebben voor de gezondheid.

Sjaals zijn er in verschillende materialen. Sommige zijn gemaakt van lichtgewicht zijde die tocht uit uw nek houdt. Andere zijn gemaakt van fleece, dat u warm houdt zonder dat het jeukt. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Gewoon wassen in koud water en de sjaal droogt snel.

Een sjaal kan u ook helpen bij het slapen. Het kan niezen verminderen. Het kan ook de textuur van je haar verbeteren.

Een sjaal kan je ook helpen om je tegen de zon te beschermen. Een lichte sjaal voorkomt dat u te veel verbrandt door het felle zonlicht dat ’s middags kan optreden.

Sjaals helpen ook om geuren tegen te houden. Door een barrière rond uw mond te vormen, neemt u geen geuren zoals bacteriën of virussen op. Als je last hebt van allergieën, helpt een sjaal de symptomen te verlichten.

Een ander interessant feit over een sjaal is dat het rugpijn kan verminderen. Volgens acupuncturist Carol Phillips kan een sjaal helpen spierspanning te verlichten.

Het dragen van een sjaal kan zelfs worden beschouwd als een oefening. Of je hem nu op je hoofd of om je middel draagt, het is een geweldige manier om de circulatie in je lichaam te bevorderen.

Sjaals kunnen het hele jaar door worden gedragen. Hoewel de meeste mensen er in de winter aan denken, zijn ze ook ideaal voor de zomer. Je kunt er zelfs een om je gezicht wikkelen om je ogen te laten zien.

Over de auteur

Scroll naar boven